Repertoar

Bærum Symfoniorkester har opparbeidet et omfattende repertoar. Fra den symfoniske musikklitteraturen ligger hovedvekten på verk fra den romantiske periode, en naturlig følge av at alle orkestrets instrumentgrupper skal ha interessante oppgaver. De siste årene har blant annet Tsjaikovskijs 6. symfoni, Beethovens 5. symfoni, Berlioz’ Symphonie Fantastique og Mendelssohns 3. symfoni vært fremført. Orkesteret har også fremført solokonserter med både lokale solister, og de noen fremste solistene i Norge. Her nevnes fiolinkonserter av Tsjaikovskij, Brahms, Sibelius og Bruch, pianokonserter av Mendelssohn, Rachmaninov og Grieg, og Waltons bratsjkonsert.

Orkestret har også lang tradisjon for samarbeid med forskjellige kor til fremføring av kirkemusikalske verk. De fleste sentrale verk herunder Beethovens 9. symfoni,  messer og requiem av Brahms, Mozart, Puccini, Rossini, Faure, Schubert, Pergolesi med flere har vært fremført.

Siden 2003 har orkesteret holdt årlige nyttårskonserter i januar. Disse konsertene har raskt blitt store publikumsuksesser, og er alltid et høydepunkt for orkesteret. I pausen på lørdagskonserten har kommunen delt ut Bærum kommunes Kulturpris, og stipender til unge talenter. Nyttårskonsertene har vært varierte i sin form, de seneste årene har konserten hatt et Wiener-preg med musikk av Strauss. Ballettkompaniet Happy Feet har vært fast samarbeidspartner. Ulike sangsolister har også medvirket og fremført verk fra den rikholdige opera-, operette- og musikallitteraturen. Orkesteret har også fremført en rekke operetter som Flaggermusen og Den Glade Enke.

Orkesteret arranger årlig flere kammerkonserter. Les mer om disse her.