Vårkonsert: Sjostakovitsj’ 5. og Schumanns cellokonsertSjostakovitsj symfoni nr. 5 – Bærum Symfoniorkester

Schumann cellokonsert – Frida Frederikke Waaler Wærvågen, cello

Per Kristian Skalstad, dirigent

Bærum Symfoniorkester med dirigent Per Kristian Skalstad på podiet ønsker våren velkommen med Sjostakovitsj symfoni nr. 5 og den talentfulle unge cellisten Frida Frederikke Waaler Wærvågen som solist i Schumanns cellokonsert i a-moll.

Bærum Symfoniorkester er svært glade for å samarbeide med en så begavet musiker som Frida. Hun har allerede en lang og solid bakgrunn og begynte å spille cello fem år gammel. Hun har vært elev ved Barratt Due Musikkinstitutt med professor Aage Kvalbein, ved Norges Musikkhøgskole med professor Truls Mørk, studert med professor Frans Helmerson og elev ved Edsberg Slott, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sverige, med professor Torleif Thedéen.

Frida Fredrikke har vunnet priser og stipend internasjonalt og nasjonalt: ”Young Musician” i Tallin, Antonia Janigro International Cello Competition i Porec, Arve Tellefsens musikkpris, RWE Dea musikkstipend, Järnåker og nylig mottok hun «Wesselprisen» fra Det Norske Selskab. Hun har gjort seg bemerket som solist med en rekke orkestre i inn- og utland, deriblant Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Münchner Rundfunkorkester, Zürich Kammerorkester, Kaunas Philharmonic og Gøteborg Symfoniorkester.

Frida Fredrikke har jobbet som solocellist i det Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans Orkester i Stockholm, og er nå frilans cellist i Oslo med mange oppdrag som solocellist med orkestre og som kammermusiker. Hun er også fast gruppeleder i strykeorkesteret Ensemble Allegria.

Celloen hun spiller på er laget av Nicolas Lupot, 1823, og er utlånt av Dextra Musica, Norge.

Frida Fredrikke Wærvågen og Per Kristian Skalstad

Billetter via ticketmaster.no eller ved inngangen: Kr 200 / kr 100 (student/barn).

lørdag 06/05/2017 kl. 19:00 - 20:30