Gardemusikken, Bærum Symfoniorkester og Eldar NilsenHans Majestet Kongens Gardes Musikkorps og Bærum Symfoniorkester

Gardemusikken igjen tilbake i Bærum Kulturhus

Årets konsert med Gardemusikken er den åttende i rekken i Bærum Kulturhus, denne gangen sammen med Bærum Symfoniorkester under kyndig og inspirerende ledelse av dirigent major Eldar Nilsen.


Eldar Nilsen har vært Gardemusikkens musikalske leder og dirigent i 12 år. Hans musikalske og menneskelige egenskaper har år etter år fått nye gardister og Gardemusikken til å prestere med stor allsidighet og på et imponerende høyt nivå. Han har i denne perioden samtidig vært hyppig gjest hos Bærum Symfoniorkester, ikke minst som meget populær dirigent og konferansier på en rekke av nyttårskonsertene, senest i januar 2016.
Korpset og symfoniorkesteret vil gi deg en flott opplevelse med variert og fengende musikk fra flere ulike sjangere – og gjerne med noen overraskelser på lur.

Orkestrene tar ingen honorarer og arrangørene og Kolsås Rotaryklubb sammen med Kolsås Inner Wheel klubb, vil tradisjon tro fordele overskuddet fra konserten til et verdig formål.

Hans Majestet Kongens Gardes Musikktropp, bedre kjent som Gardemusikken, er igjen tilbake i Bærum Kulturhus. Gardistene påbegynte sin tjeneste de første dagene av i oktober og startet umiddelbart med musikalsk opplæring og øving, en aktivitet som foregår med stor energi så lenge de er inne til tjeneste. Dette kombinert med en lang rekke konserter, den første midt i november, fører til at gardistene og korpset utvikler seg musikals gjennom hele vinteren.
Korpset består av to deler, ett hovedkorps og ett signalkorps. Kompaniets største oppvisningsenhet er hovedkorpset som normalt teller 50 vernepliktige musikere. Korpset er organisert som et symfonisk janitsjarorkester og rekrutteres etter prøvespill blant dyktige amatører, eventuelt musikere med konservatorie- eller høyskolebakgrunn. Den daglige tjeneste i hovedkorpset er i all hovedsak rettet mot musikalsk og drillmessig utdanning.

søndag 05/03/2017 kl. 19:30 - 21:00